Anneli, sekreterare

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Porträttbild på Anneli Persson.

Anneli Persson började sin karriär som undersköterska men är nu anställd som sekreterare och arbetar med landstingets leasningbilar. Hon är i dagsläget även funktionsansvarig för länets sex bilpooler och funktionsansvarig för möblerade bostäder i hela länet. Hon har arbetat inom Landstinget Dalarna sedan 1974.

Vad är roligast med jobbet?

Allt! Att få vara med och påverka, till exempel att ta fram nya sätt att hantera bilpool och bostäder för Landstinget Dalarna. Jag går till jobbet med glädje varje dag, jag har så många strängar på min lyra att den ena dagen inte är den andra lik. Jag har mycket mail- och telefonkontakt med personal inom landstinget i olika ärenden och även kontakter med olika leverantörer, så jag har aldrig tråkigt på jobbet!

Vad var det som gjorde att du sökte dig till Landstinget Dalarna?

Jag gick på vårdskolan som fanns på lasarettsområdet i Mora. Trivdes även väldigt bra i vården, men till slut så ville jag inte arbeta kvällar och helger. Sedan så sökte jag tjänsten som förrådsföreståndare och sen dess så finns jag kvar inom Landstingsservice. Att jag har stannat kvar här är för att jag haft sådana roliga och stimulerande arbeten där jag själv kan bestämma vad som ska göras och när. 

Hur ser en typisk dag på jobbet ut?

Jag styr mitt arbete till 100 %, detta tycker jag är väldigt bra. Frihet under ansvar! Den ena dagen är inte den andra lik, men det finns en röd tråd i en del av arbetsuppgifterna som återkommer. Datorn är mitt främsta arbetsredskap och den suveräna mailen och en del telefonsamtal blir det. Det enda som är likt från dag till dag är att jag stämplar in och ut när jag kommer och går för dagen.

Det här visste ni inte om mitt yrke

Oftast blir personer förvånade när jag säger hur många bilar vi har inom Landstinget Dalarna, i dagsläget är det 355 stycken. För några år sen var vi uppe i nästan det dubbla. Detsamma gäller bostäder, vi har bara här i Mora 34 möblerade bostäder. Många förstår inte vidden av hur stort bostäder och leasingbilar är inom landstinget. Vi hyr ut bostäder till läkarkandidater, stafettläkare, elever och personal med kortare vikariat, detta gäller vid alla större orter i Dalarna.