Andreas, sjuksköterska ortopedklinik

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Andreas Ryde, sjuksköterska.

Andreas Ryde arbetar som sjuksköterska på Ortopeden. Han har arbetat i Landstinget Dalarna i drygt fem år och trivs med variationen där den ena dagen inte är lik den andra.

Vad är roligast med jobbet?

Det är en utmaning. Jag prövas i rollen som sjuksköterska eftersom det i akut verksamhet händer oförutsedda saker hela tiden. Det ställs höga krav på god vård och miljön är ofta stressig, men samtidigt är det en rolig arbetsplats. Det är något av det bästa, att det är en bra och rolig personalgrupp med varierande åldrar och en blandning av både manligt och kvinnligt. Det går att ha skoj mitt i allvaret.

Det är roligt med ortopedi, men man får göra olika saker eftersom många av patienterna är gamla och multisjuka, vilket breddar mitt område, kunnande och kompetens. Det blir så mycket mer än bara ortopedi.

Det är viktigt för mig att jag får utvecklas i min yrkesroll och den möjligheten till utveckling och utbildning finns inom kliniken. Vi uppmuntras att gå kurser och att utveckla oss. Inte bara inom ortopedi utan även inom till exempel diabetes, akutvård och handledning för studenter, som i förlängningen ska komma till nytta för kliniken. Det sker ofta en undervisning för kollegorna i det man lärt sig, vilket är utveckling i sig, både för mig själv, för mina kollegor, för kliniken och patienten.

Vad var det som gjorde att du sökte dig till Landstinget Dalarna?

Jag sökte mig till landstinget eftersom jag ville jobba inom akutsjukvård.

Hur ser en typisk dag på jobbet ut?

Väldigt varierande. Arbetet är rutinstyrt men man vet inte exakt hur dagen ser ut.

Det här visste ni inte om mitt yrke

Man ska vara medveten om att det är ett jättestort ansvar att vara sjuksköterska. Även om det nästan alltid finns kollegor att fråga så uppstår det ibland situationer man är tvungen att agera på egen hand. Kanske är man själv just vid det tillfället den med mest erfarenhet. Och stunden kan kräva att man måste kunna handla snabbt!