CAPD-mottagningen

Stäng

Kontakt

Anna Dahlback

Enhetschef

Skicka epost

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Röda hus vid älven.

Dialys behövs för att rena kroppen från slaggprodukter samt avlägsna vätska när njurarna inte fungerar.

Peritonealdialys, PD, så kallad ”påsdialys” är en typ av dialys där behandlingen görs med hjälp av särskild dialysvätska i buken som tillförs och avlägsnas genom en permanent kateter i buken. Behandlingen kan göras med manuella påsbyten, CAPD, eller med maskin, APD.

De två PD-sjuksköterskorna ansvarar för träning och poliklinisk uppföljning av patienten med egen behandling i hemmet. För patienter som har behov av assistans i hemmet finns hjälp att få från kommun och inom hemsjukvård, utbildning sker då av PD-sjuksköterska.

PD-sjuksköterskan ansvarar även för PD-behandling av patienter inneliggande på Njurmedicin, det vill säga avdelning 26 samt övriga avdelningar på sjukhuset.

Telefontider:
Mån-fre kl 7.30-16.00
Telefon: 023-49 29 41

Hitta hit:
Vi finns på plan 2 i hus A4. Går du via huvudentrén fortsätter du rakt fram förbi cafeterian. Därefter fortsätter du direkt till vänster ca 100 meter till hisshall A4. Ta sedan hissen till våning 2. Kommer du ifrån Svärdsjögatan går du in via ingång G och tar hissen till plan 2. Parkering finns vid huvudentrén och vid Svärdsjögatan.