Ljubov Sidorik

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

"Jobbet som sjuksköterska kändes för mig meningsfullt på ett djupare plan och det lockade mig."

Ljubov Sidorik, kallas för Luba, jobbar sedan januari 2015 som sjuksköterska på Kirurgkliniken avdelning 15. Hon bor i Falun och på fritiden gillar hon att promenera, hålla på med sitt hus och umgås med familjen. Det bästa med Falun anser hon vara att det är nära till allt.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa med mitt jobb är att man får mycket mycket tillbaka. Kontakten med patienterna och att få dela både glädje och sorg. Underbar personal och kollegor.

Varför ska man jobba som sjuksköterska i Landstinget Dalarna?
Här kan man få väldigt omväxlande jobb. Det är endast på kirurgkliniken som man kan välja på att gå en rotation mellan alla 3 kirurgavdelningar + kirurgmottagning och det är väldigt roligt! Man få möta nya utmaningar varje dag och lär sig hela tiden nya saker!!!

Hur kommer det sig att du har valt det här yrket?
Jag har alltid intresserad mig för, och velat att jobba med människor. Jobbet som sjuksköterska kändes för mig meningsfullt på ett djupare plan och det lockade mig.

Vart har du arbetat tidigare?
Jag har jobbat på kardiologkliniken i Tallinn i Estland i 3 år innan jag flyttade till Falun i samband med en rekrytering av Estniska sjuksköterskor till Dalarna. Jag ville få en inblick i hur sjuksköterskeyrket kan se ut i ett annat land så då flyttade jag till Falun.

På vilket sätt har du haft möjlighet att utvecklas på jobbet?
Interna och externa utbildningar, konferenser och temadagar.

Kan du berätta om någon särskild händelse under din tid på arbetsplatsen? Är det något som har etsat sig fast?
Nej inget speciellt. Man känner sig meningsfull glad och stolt över sitt jobb, extra speciellt är det när man återupplivar och det går bra för patienten att överleva hjärtstopp...