Alexander Brobäck

Stäng

Kontakt

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

"Glädjen och tacksamheten som man får tillbaka från patienter ger alltid en boost för självförtroendet."

Alexander Brobäck jobbar sedan oktober 2016  som sjuksköterska på kirurgenkliniken avdelning 11. Han bor i Säter och på fritiden är han domare i ishockey och fotboll, tränar gym och spelar golf.

Hur kommer det sig att du har valt det här yrket?
Jag har alltid haft en välvilja mot övriga människor och är intresserad av såväl det somatiska som det psykiska. Har ett intresse för människan som helhet. Ville initialt bli läkare, men tänkte om då betygen inte räckte. Dock finns tanken kvar för framtiden.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Att känna att man gör skillnad för främst patienterna, men även anhöriga.

På vilket sätt har du haft möjlighet att utvecklas på jobbet?
Personligen är det de breda patientklientelet som medför min utveckling. Det är oerhört breda sjukdomstillstånd och den ena patient är knappt den andra lik vilket gör att jag ställs inför diverse utmaningar som i sin tur gör att jag utvecklas.

Kan du berätta om någon särskild händelse under din tid på arbetsplatsen? Är det något som har etsat sig fast?
Svårt att säga, men har hittills haft några fall där patienterna varit instabila och dåliga och där de efter behandling blivit successivt bättre. Glädjen och tacksamheten som man får tillbaka från patienter ger alltid en boost för självförtroendet. När det man bidrar med uppskattas, oavsett om det är stöd, information eller medicin och omvårdnad så ger det alltid ett leende inombords.

Vad är det bästa med din ort/stad?
Oftast lugn och skönt, närhet till det mesta.