Välkommen till Hudsjukvård inkl STI

Stäng

Kontakt

Anna-Lena Norin

Verksamhetschef

023-49 00 00 Skicka epost

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Fötterna hos en nyfödd hålls om av vuxna händer.

Hudkliniken Dalarna är specialistenheten i Dalarna för utredning, vård och behandling av hudsjukdomar samt sexuellt överförbara infektioner. Vårt upptagningsområde är hela Dalarnas län. För att komma i kontakt med Hudsjukvården behövs remiss från läkare alternativt egen vårdbegäran.

Vårt mål är att ge specialiserad hudsjukvård av hög kvalité på rätt vårdnivå för patienterna. Vi strävar efter att bedriva utbildnings- och utvecklingsarbete i Dalarna så att kunskapen om hudsjukdomar förbättras och på så sätt skapas delaktiga och trygga patienter. Vetenskap och beprövad erfarenhet ligger till grund för vårt arbetssätt.

Vi har många inkommande remisser, medicinskt högprioriterade ges företräde. Vi har inte möjlighet att behandla besvär av lindrig eller kosmetisk art.

På Falu lasarett finns läkarmottagningarna för Hud och STI, mottagnings- och behandlingsenheter samt vårdplats på reumatologen avd 12. Kliniken har även behandlingsenhet på Avesta lasarett, Borlänge sjukhus, Ludvika lasarett och Mora lasarett.

Kontaktinformation

                               
Tel 023-49 22 14, telefontid måndag-fredag 7.45-9.00.
Fax 023- 49 03 20
Alternativt via Vårdguiden 1177 E-tjänster 

Receptförnyelse

Förnyelse av recept på de läkemedel som hudläkare skrivit ut för hudåkomma kan du göra via Vårdguiden 1177 E-tjänster Tänk på att vara ute i god tid, minst en vecka, för receptförnyelse!

För kontakt med mottagningen för sexuellt överförda infektioner-STI, se STI mottagning.