Avdelning 10 - Ortopedavdelning

Stäng

Kontakt

Marie-Louise Albertsson

Verksamhetschef

0226-49 60 00 Skicka epost

Åsa Koivisto

Avdelningschef

0226-49 61 74 Skicka epost

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Ortopedenheten har 10 vårdplatser med huvudinriktning ortopedisk rehabilitering. Hela den ortopediska eftervården sker hos oss. Vi har en mycket väl upparbetad vårdkedja och vi har ett utmärkt samarbete med ortopedkliniken kring dessa patienter.

Sjukgymnastik och arbetsterapi arbetar integrerat på avdelningen och en stor del av rehabiliteringsarbetet sker i samband med och förankras i de vardagliga situationerna på avdelningen, i en lugn miljö. Vi arbetar för att patienterna ska känna sig trygga och omhändertagna under sin vårdtid.

På avdelningen, finns även platser, där patienter som är inskrivna i teamet för speciell palliativ vård, kan få vård och behandling under en kortare period.

Vi håller oss uppdaterade kunskapsmässigt och arbetar för att utveckla vår verksamhet.

Telefon

Sjuksköterskeexpeditionen tfn: 0226 - 49 61 81
Telefonen till avdelningen är kopplad till växeln kl 07:00-09:00.
Akuta ärenden kan dock kopplas fram.

Besökstider

Besökstiderna anpassas efter aktiviteterna på Ortopedenheten. För att patienterna ska kunna utnyttja tiden för rehabilitering på bästa sätt, har vi besökstid kl. 14.00-19.00. Det är viktigt att inte trötta ut patienterna med för långa och många besök. För att få lugn och ro i samband med måltiderna undanbedes alla besök i matsalen vid dessa tider.

Blommor

Allergireaktioner gör att avdelningen inte tillåter blommor. Undvik även parfymer och rakvatten.